Änglar, rökelse, statyer,
   lampor, presenter m.m.
  Besök vår webbshop!

 

 
 


 

Vedic Art

Vedic Art utformad av Curt Källman (f.1938-d. 2010)

En vacker målning gjord av Kerstin Nordh, "En lustiger dans". En otroligt fin målning som man riktigt känner glädjen i.
 

Detta är den allra bästa kursen för er som tror att ni inte kan skapa. Denna kurs lär er på ett enkelt sätt förstå de olika etapperna i måleriet. I Vedic Art finns inga rätt eller fel.

TID: 8-10 juli 2022 fredag kl. 18.00  fram till söndag kl. 16.00. tågresenärer hämtas samt lämnas vid tågstationen.

PLATS: Hallsberg, Englagård

Vi kommer måla 17 olika principer (måleriövningar) Samt om tid finns extra roliga MÅLERI -övningar

Obs! minst 4 max 10 personer

Möjligheter att få boka en behandling med Hans Axelssons Helande massage under pauser i kursen. Tider ges på plats.

Meditation varje morgon kl.08.00 (Inspelad meditation i grupp)

I priset (3200 kr) ingår frukost, lunch och middag och kvällsfika. I priset ingår boende i flerbäddsrum (4 personer). Extra avgift om ni önskar bo enskilt eller i två bäddsrum.


Vad är Vedic Art?

Vedic Art är ingen ideologi, ingen filosofi och ingen religion. Snarare en vetenskap om universella lagar. Det är visdom som kommer från de 5000 år gamla vediska skrifterna. Vedic Art är en väg som genom måleriet gör att vi kan uppnå ett högre medvetande. Det handlar om att lära sig 17 principer som fungerar som en ”navigationskarta” som hjälper oss att ”hitta hem” i oss själva och som samtidigt lär oss måleri. En enkel och genial metod som ger vägledning både i måleriet och i livet.

Kursen utarbetades ursprungligen av konstnär Curt Källman under 70-talet. Han fick uppdraget av Maharishi Mahesh Yogi, en indisk mästare, som ville förmedla den kunskap som finns i Vedaskrifterna på ett sätt som passar oss västerlänningar.

Curt Källman, www.vedicart.com fick uppgiften att skapa Vedic Art. Curt Källman har även skapat flera olika fortsättningskurser för Vedic Art.  

På Johannes Källmans hemsida (Vedicart.com) beskriver han så fint och enkelt om de olika principerna;
 

EFFEKTIVA REDSKAP FÖR SKAPANDET

De fyra första principerna är "redskapen". Här hittar och utvecklar vi våra kreativa redskap som vi använder i skapandet. Vedic Arts kravlösa, enkla och pedagogiska program introduceras. Redskap för både konsten och livet.

DE KREATIVA PROCESSERNA

Principerna 5-14 förmedlas tillsammans med praktiska övningar som syftar till att se kopplingen mellan konsten och livet, att utveckla våra skapande förmågor och erfara FLOW! Kursen innehåller övningar från traditionell och modern konstutbildning som är omarbetade av Curt Källman för att flytta fokus från planeringen och resultatet till själva processen och nuet! Under denna del av kursen "öppnar vi upp seendet" för både delar och helhet i konsten och livet. Man har möjlighet att måla abstrakt och föreställande. Helt kravlöst...men med många spännande utmaningar.

DE SISTA PRINCIPERNA

Här går vi djupare in i konsten i relation till livet och personlig utveckling. Här kan vi också erfara alternativa sätt att avsluta våra projekt/målningar på ett sätt som tar bort prestationskrav och skapar inspiration inför kommande konst eller livsprojekt! Att hitta och utveckla ett personligt uttryck i vår egen takt. 

Vedic Art kursen passar alla – både den som aldrig har hållit i en pensel tidigare och den som redan är en erfaren konstnär. Det finns ingen prestation. Inga värderingar. Det kan aldrig bli fel. Vi skapar bilder från vårt inre. Vi lär oss lyssna på vår inre röst och längtan till vad som komma skall på duken. Det handlar om att hitta ”nyckeln” till vår egen väg i skapandet samt väcka upp den kunskap som redan finns inom oss.

(Denna utbildning ingår inte i årsprogrammet)


P
ROGRAM

Dag 1

Kl.18.00 – 19.30 Middag 

Kl. 19.30 -21.00 måleri med Vedic Art -Princip 1–5

21.00 -21.30 – kvällsfika

Erbjuder Healing/Helande massage på massagebänk mellan kl. 21.00-22.20 (fyra behandlingar)

Dag 2.

Kl. 08.00-09.00 meditation

Kl. 09.00-10.30 frukost

Kl. 10.30 -13.00 Måleri med Vedic Art princip 1+ 6 

Kl. 13.00 – 14.30 Lunch 

Jag erbjuder healing/helande massage mellan kl. 13.30-14.20 (två behandlingar)

Kl. 14.30 -16.45 måleri med Vedic Art princip1+ 6–8

Kl. 16.45-17.00 Rast

Kl. 17.00 -18.00 Måleri Vedic Art princip 1+ 8–11

Kl. 18.00 – 19.30 middag. Jag erbjuder helande massage/healing mellan kl. 18.40 -19.20 (två behandlingar)

Kl. 19.30 –21.00 måleri med Vedic Art princip 1+ 12–13

Kl. 21.00 -21.30 kvällsfika Jag erbjuder Helande massage/healing; 21.00-22.20 (fyra behandlingar)

Dag 3.

Kl.08.00 -09.00 Meditation

Kl. 09.00- 10.30 Frukost Erbjuder Healing mellan 09.40 – 10.20 (två behandlingar)

Kl. 10.30 – 13.00 vi målar Vedic Art princip 13- 17

Kl.13.00 -14.30 Lunch. Jag erbjuder healing/helande massage mellan kl. 13.30-14.20 (två behandlingar)

14.30 – 16.00 Avsluta Vedic Art målningarna. Därefter extra målning med Chakra färgerna Röd, orange, gul, grön/rosa, ljusblå, indigoblå, violett. Måla en chakrabalanseringsmålning.
 

Ta med eget material; 

Penslar, svamp, tjockare måleripapper, ev. dukar om så önskas men inte nödvändigt. Kopieringspapper, akrylfärg alternativt akvarellfärger, blyertspenna, kritor, hushållspapper, trasa att torka penslarna/duken/måleripappret med. Mugg för vatten. Förkläde alternativt oömma kläder.
 

Om Josefina som är kursledaren:

M
itt namn är Josefina Andersson och jag kommer finnas som er kursledare och mentor. Jag är utbildad och legitimerad bildlärare upp till vuxennivå. Jag studerade både på lärarhögskolan, Stockholms universitet, Konstfack.  Jag arbetar förutom med detta underbara arbete även som lärare i förskoleklass i grundskolan.

Jag har även utbildat mig till Vedic Art lärare. Vedic Art är perfekt för att släppa på all prestationsångest och bara vara här och nu med alla färger och former.

Jag har alltid haft ett andligt människovänligt och empatisk intresse för andra människor. I perioder har jag målat mycket själv och haft en del utställningar i Skåne.

Jag har även fått utbildning i Mindfulness Yoga på Axelssons gymnastiska institut. Samt utbildning i Helande massage genom Hans Axelsson.

Varmt välkomna!

Bild/Vedic Art Lärare; Josefina Andersson.

Kontakt: finakonsten@hotmail.com

 

http://finakonsten.dinstudio.se

 

BOKA DIN PLATS PÅ JOSEFINAS UTBILDNING NU!

Alternativ 1: RING BOKNINGSCENTRALEN:
Ring: 0583 - 12324 (från utlandet +46 583 12324) Vardagar mellan 10.00-13.00
finns Lotta på plats som svarar på dina frågor samt tar emot bokningar för kurser, utbildningar och vistelse på gästprogrammet. Vid andra tider eller när det är upptaget kan du lämna uppgifter på detta nummers telefonsvarare så ringer vi tillbaka till dig när vi kan. På detta nummer kan vi även svara på dina frågor om våra kurser, boende på Englagård, gästprogrammet, behandlingar som finns på Englagård, vilka mässor som vi är med på, aktuellt kalendarium m.m. Ring oss så sänder vi vår senaste broschyr till dig. Telefon till Englagård Livszentrum för ärenden som inte gäller information och bokningar: 0582-500 50 (Från utlandet: +46 582 500 50)

Alternativ 2: BOKA EN PLATS DIREKT ONLINE:
För dig som inte har några speciella frågor om kursen eller annat och istället vill boka kursen direkt kan du göra det genom att fylla i ett formulär här, vi sänder dig då en skriftlig bokningsbekräftelse på posten med inbetalningskort. Är det något som för oss verkar oklart tar vi även kontakt med dig via telefon.

I formuläret fyller du i Kontaktuppgifter samt om du kommer med tåg eller bil. Kommer du med tåg hämtar vi dig kostnadsfritt i Hallsberg kl 17.30. Utbildningen avslutas kl 16.00 och deltagare som reser med tåg körs tillbaka till Hallsberg så de är på stationen senast kl 17.00. Vi behöver även veta om du vill bo i flerbäddsrum som ingår i priset eller om du vill bo i tvåbäddsrum (1-3 nätter = 150 kr/natt och person, 4 nätter eller fler = 100 kr/natt och person) eller i enkelrum (1-3 nätter = 300 kr/natt, 4 nätter eller fler = 200 kr/natt)  Du kan även välja alternativet "Bäddat" som innebär att vi bäddar upp sängen tills du kommer och du får då även låna handdukar när du är här. (bäddat med handdukar innebär en tilläggskostnad på 280kr) Om du är med i årsprogrammet har vi redan adress och telefon så det räcker om du fyller i ditt årsprogramsnummer och ditt namn.

I kursavgiften ingår för övrigt allt såsom kurs, logi i flerbäddsrum, frukostbuffé, lunch, middag och kvällsfika. Om du vill komma kvällen innan eller stanna en extra dag fyller du i denna information i rutan som handlar om övrig information. (tilläggskostnad för en extra natt är endast 240 kr + ev. tillägg för flerbäddsrum eller enkelrum.

BOKA DIN PLATS ONLINE DYGNET RUNT GENOM ATT KLICKA PÅ DENNA LÄNK