Start
Uppåt
Retreat-LoveExplosion
Succékursen
Reteat-Loose Yourself
Ett Levande Liv
Meditationsretreat
Företagsintensiven
Överflöd & Inspiration
Passiva inkomster
Mediumkurs
Leva med Englar
Englahealing
Healingkurs
Transmediumskap
Förnimmelse av...
Översikt   Änglar, rökelse, statyer,
   lampor, presenter m.m.
  Besök vår webbshop!

 

 
 

MEDIUMUTBILDNING PÅ ENGLAGÅRD FÖR BÅDE NYBÖRJARE OCH FORTSÄTTARE 
Alltid med Satyams trygghetsgaranti: Fullt nöjd efter en fullföljd kurs eller pengarna tillbaka både för kurs och resa!
Klicka här för våra villkor


Skulle du vilja utveckla din intuition och medialitet?

Vill du lära dig att kommunicera med dina guider och anförvanter?

Vill du lära dig att ge healing till människor och djur?  

Vill erhålla en så hög kvalitet att du kan få ett mediumcertifikat enligt internationella riktlinjer?

Vill du må bättre och samtidigt känna mer tillit till livet?

Har du en önskan om att leva mer i nuet och ha mer energi och kreativitet?

Då är denna mediumkurs garanterat något för dig!                 

OBS! I texten nedan står det sex dagar men du kan även delta fyra dagar eller en helg! Längre ned på denna sida kan du även läsa om mediumkursernas olika underteman!
                                                                                                                                                      "Transmediumet Satyam i action"

En mediumutbildning på Englagård är helt unikt då du får jobba mycket med att komma nära dig själv och "öppna" dig för den kärlek och det ljus som är din innersta sanna essens. Framtidens medium finns redan här, medium som inte bara har en kontakt med "andevärlden" utan också har en mycket fin kontakt med sig själva. Under de första åtta åren jag hade mediumkurser lät jag mina elever enligt tradition sitta i kanaliseringscirkel efter kanaliseringscirkel. Mycket hände under dessa år med mina elever men de resultaten kommer inte i närheten av de senaste åtta årens resultat som kommer av att varva cirkelarbete med många olika övningar i självkännedom.. Vi är nu i en tid då människor är redo för att möta sig själva och möta sig själva för att finna inre frid. Läs gärna själv i vår gästbok om deltagarnas egna starka upplevelser efter en mediumutbildning.  Läs mer om hur flera mediumkurser kan leda till ett mediumcertifikatet längre ned på denna sida.

Om du är intresserad av att utveckla dina mediala förmågor och jobba med dig själv för att finna den inre stillhet som krävs för att få en bra medial kontakt är en mediumutbildning på Englagård garanterat något för dig. Vi är så säkra på att just du kommer att vara nöjd. Är du inte det får du alla pengarna tillbaka inklusive dina resekostnader! Vi kallar detta våran unika "trygghetsgaranti"


(aktuella datum och priser för nästa mediumkurs finner du om du klickar här)

Under dessa sex dagar kommer vi arbeta med olika former av utvecklingscirklar. Kursen syftar främst till att genom flera olika övningar öka dina mediala förmågor. Flera gånger per termin kommer det också erbjudas uppföljningskurser till denna mediumutbildning. 

BESTÄLL GRATIS BROSCHYR OCH CD MED AKTUELLT KURSPROGRAM FRÅN ENGLAGÅRD Klicka Här!

>

KURSBESKRIVNING:

Symboltolkning av kortDörren till andevärldens kärlek och till vårt inre finns inom oss alla men fortfarande är det få som kan eller vet hur man öppnar den. Sedan 1994 har jag undervisat flera tusen människor och visat dem hur de själva skall göra för att få kontakt med andevärlden. ALLA människor har denna förmåga men det är hittills ganska få människor som förstår detta. Många tror fortfarande att det är något väldigt unikt. Det trodde jag med i ett par dagar när jag fick kontakt men straxt skulle de flesta av mina vänner också ha kontakt. Detta var väldigt smittsamt tänkte jag för mig själv och log. Om man inte är medveten om sina förmågor kan man leva hela livet ovetande om sina möjligheter.

SEANSER
:Under en sex dagars mediumutbildning kommer vi arbeta med hur du gör för att arbeta med seanser. Du lär dig grunden för hur du på ett bra sätt kommunicerar med dina nära och kära som finns i  andevärlden.  Jag ger dig en ökad förståelse över hur vår värld och andevärlden smälter samman. 


CHAKRAN:
Genom att öppna upp sig själv med hjälp av sina chackran så byggs kommunikationen upp med andevärlden. Genom att lära sig att medvetet stänga sina chackran så medför det också att man blockerar andras mindre önskvärda energier som annars ibland kan göra oss trötta och tömmer oss på kraft. Det handlar helt enkelt om att ta kontrollen över sina energier.

PSYKOMETRI:
Under dagarna kommer du även få arbeta med psykometri som är ett bra sätt för att intuitivt känna in ett föremål och med hjälp av detta kunna berätta om ägaren. Du lär dig också att tolka färger och symboler på ett enkelt sätt så att du själv kan arbeta med att tolka t ex Tarotkort.

HEALING:
Du kommer även få prova att ge och ta emot healing samt att lära dig tolka energier med hjälp av sand. Det kommer handla mycket om dig själv och din egen utveckling.  Kursen handlar också om självtillit. Att våga tro på de budskap som vi får till oss. Att våga följa vårat eget hjärtas röst och välja rätt. Denna kurs är bara början på en resa in i dig själv.

Avläsning av sand - sandreading

Oavsett hur mycket eller hur litet du varit i kontakt med allt detta tidigare så lovar jag dig att göra mitt bästa för att kunna möta dig där du är på ett så bra sätt som möjligt.

Vi jobbar med mindre grupper så att varje person får den individuella hjälp som den personen behöver.
Medialitet fungerar på så sätt att det ofta krävs olika tekniker för olika människor för att lära sig att kommunicera med andevärlden. Det finns alltså inte bara en enda metod som fungerar på alla. Vi ger dig de rätta verktygen - du bestämmer vad du vill använda dem till.  

DENNA MEDIUMKURS INNEHÅLLER ÄVEN:

ÖKAD KONTAKT MED DINA GUIDER: En del av mediumkursen handlar om att genom olika visuella övningar stärka upp kommunikationen med din/dina egna guider/ledare. Är du intresserad av att komma mer i kontakt med änglarna rekommenderar jag även änglakursen "Att leva med Englar" Läs mer om den populära änglakursen och andra änglakurser!

KANALISERING: Olika former för kanalisering med hjälp av skrift

BORDSDANS: Du får även delta i bordsdans som är ett fysiskt fenomen där man med hjälp av andevärlden får ett bord att flytta sig utan någon fysisk kraft. Ofta sker detta i så stora hastigheter att man måste springa för att följa med bordets rörelser. Vid fotografering syns alltid energibollar (orbs) och ibland ljusgestalter vid bordet i samband med bordsdansen. Du ser en väldigt tydlig orb över mig på bilden högst upp på denna sida!  Fler orbs finner du på bilden brevid som är tagen vid en bordsdans på Englagård.

ATT KANALISERA I CIRKEL / SEANSER: På våra mediumkurser får du de absolut bästa bevisen för dina egna förmågor genom att direkt få dina kanaliserade budskap bekräftade.

SJÄLVCENTRERINGSÖVNINGAR: För att må bra och finna harmoni är vägen till detta att kunna centrera sig. När du inte är centrerad utan istället ständigt omedvetet eller medvetet ger bort dina energier till alla andra och deras bekymmer blir resultatet att du känner dig trött och dränerad på energi. Genom olika praktiska övningar kommer du snart att känna vad det handlar om!

THE WORK: I mitt möte med Byron Katie från USA förändrades mitt eget liv radikalt. Byron har utarbetat sin egen metod för att kunna släppa tankar som innehåller ilska, besvikelser eller sorger från förr. Du kommer att få prova själv för att se hur lätt det är och hur livet blir förändrat efter detta pass med The Work!

Detta är en mycket spännande mediumutbildning som innehåller många olika övningar.
ntyg utdelas till alla deltagare. Läs gärna i våran gästbok om hundratals andra deltagares upplevelser!

Då många väljer att delta på vår mediumutbildningar många gånger har vi för att skapa mer variation med olika underteman flera gånger per år. Detta innebär att alla utbildningar har mest fokus på de områden som står beskrivna ovan men någon gång varje dag finns även övningar och föreläsningar i det undertema som erbjuds.

De fyra olika underteman vi erbjuder på mediumutbildningarna är:

Mina tidigare liv
Under denna utbildning får du utöver de vanliga mediumövningarna uppleva olika föredrag och guidade regressioner tillbaka till flera av dina tidigare liv. Ibland finner vi något i ett tidigare liv som påverkar oss idag. Detta med tidigare liv är jättespännande och den lärare/författare som lärt mig mest om detta är Brian L. Weiss som skrivit flera böcker, bland annat "Många liv många mästare" Ett mycket spännande och lärorikt undertema!

Att arbeta som medium och leva i nuet
Under denna utbildning får du utöver de vanliga mediumövningarna även göra en spännande djupdykning inom två områden. Dels arbetar vi mycket kring övningar som handlar om  din egna inre frid men vi tar även upp frågor kring hur det är att arbeta som medium och ger dig insikter kring att det kanske inte är så svårt som du tror. Vi tar även död på myten att "Det går inte att leva på andligt arbete". Att värdera sig själv och tillåta sig att ta betalt är något som handlar om att vara öppen för att ta emot. Här får du bland annat hjälp med att våga se ditt egna värde. Utöver får du många tips kring hur du kan skapa olika erbjudanden för dina klienter.

Co-Creation & Djurkommunikation

En klassisk seans är oftast ganska kort och vanligtvis presenteras någon för dig som du kan känna igen, därefter får du olika budskap från personen och som avslutning kan du ställa frågor om du har några. Men det finns flera sätt att integrera och arbeta tillsammans med våra vänner i andevärlden. Under Co-Creation veckan får du utöver de vanliga mediumövningarna vara med och öppna upp för din egen "master-mind" grupp i andevärlden. Genom en speciell initiering/guidad meditation får du lära känna flera spännande (ofta kända) andar som alla önskar göra ett längre samarbete med dig. Detta är väldigt spännande och otroligt insiktsfullt där du oftast får många spännande idéer kring ett ofta helt nytt projekt! Själv arbetar jag sedan flera år tillbaka på ett filmprojekt som heter "RånarEnglarna". Detta är en spännande utbildning där vi under fredagen och lördagen även tittar närmare på detta med hur du kan gör för att kommunicera med djur.

Osaliga andar och kanaliserad konst
Under denna utbildning får du utöver de vanliga mediumövningarna även lära dig hur du rensar energier i hus och hos människor. Flera olika föreläsare berättar även om sitt egna energiarbete och ger dig tips på vad du kan göra för att bättre skydda dig från att ta till dig tunga jobbiga energier från andra människor. En av kvällarna får du även prova att måla med akvarellfärger i ett speciellt meditativt tillstånd som öppnar upp för att kunna skapa spännande tavlor med ofta överraskande innehåll.

(aktuella datum och priser för nästa mediumkurs finner du om du klickar här)

BOKA DIN PLATS PÅ DENNA MEDIUMUTBILDNING NU!


Alternativ 1: RING ENGLAGÅRDS KONTOR:
Lyft telefonluren och ring: 0582 - 50050 (från utlandet +46 582 50050) Vardagar mellan 10.00-13.00
finns Lotta på plats som svarar på dina frågor samt tar emot bokningar för kurser, utbildningar och vistelse på gästprogrammet. Vid andra tider eller när det är upptaget kan du lämna uppgifter på detta nummers telefonsvarare så ringer vi tillbaka till dig när vi kan. På detta nummer kan vi även svara på dina frågor om våra kurser, boende på Englagård, gästprogrammet, behandlingar som finns på Englagård, vilka mässor som vi är med på, aktuellt kalendarium m.m. Ring oss så sänder vi vår senaste broschyr till dig.  

Alternativ 2: BOKA EN PLATS PÅ VÅRA MEDIUMKURSER DIREKT ONLINE:
För dig som inte har några speciella frågor om kursen eller annat och istället vill boka kursen direkt kan du göra det genom att fylla i ett formulär här, vi sänder dig då en skriftlig bokningsbekräftelse på posten med inbetalningskort. Är det något som för oss verkar oklart tar vi även kontakt med dig via telefon.

I formuläret fyller du i Kontaktuppgifter samt om du kommer med tåg eller bil. Kommer du med tåg hämtar vi dig kostnadsfritt i Hallsberg kl 17.30. Utbildningen avslutas kl 16.00 och deltagare som reser med tåg körs tillbaka till Hallsberg så de är på stationen senast kl 17.00. Vi behöver även veta om du vill bo i flerbäddsrum som ingår i priset eller om du vill bo i tvåbäddsrum (1-3 nätter = 200 kr/natt och person, 4 nätter eller fler = 150 kr/natt och person) eller i enkelrum (1-3 nätter = 400 kr/natt, 4 nätter eller fler = 300 kr/natt) Du kan även välja alternativet "Bäddat" som innebär att vi bäddar upp sängen tills du kommer och du får då även låna handdukar när du är här. (bäddat med handdukar innebär en tilläggskostnad på 280kr) Om du är med i årsprogrammet har vi redan adress och telefon så det räcker om du fyller i ditt årsprogramsnummer och ditt namn.

I kursavgiften ingår för övrigt allt såsom kurs, logi i flerbäddsrum, frukostbuffé, lunch, middag och kvällsfika. Om du vill komma kvällen innan eller stanna en extra dag fyller du i denna information i rutan som handlar om övrig information. (tilläggskostnad för en extra natt är endast 300 kr + ev. tillägg för flerbäddsrum eller enkelrum.

PLATS PÅ MEDIUMKURSEN BOKAR DU ONLINE DYGNET RUNT GENOM ATT KLICKA PÅ DENNA LÄNK

 

Lite mer information om Mediumcertifikatet och vad som krävs

Riktlinjer för mediumcertifikatet. Våra mediumcertifikat utfärdas enligt internationella riktlinjer vilket innebär att du som elev behöver uppfylla vissa krav för att erhålla mediumcertifikat. Detta för att säkerställa din kvalitet och förmåga att förmedla budskapen från andevärlden.

För att få ett mediumcertifikat krävs det att du haft fem mediumdemonstrationer på olika spirituella föreningar där man har en vana av att bedöma medier och där du efter storseansen kan få en skriftlig rekommendation från dem. Vidare ska du göra minst 50 privata seanser varav två av dessa skall vara övervakade av någon av våra lärare.  Vi har kontakt med många föreningar I Sverige men sänder inte ut dig till dessa föreningar innan vi kan se att du har en kvalitet så gör att du har goda chanser att klara detta.

Efter varje genomförd mediumkurs hos oss får du dock alltid ett intyg på genomförd mediumutbildning. Vi önskar att utbilda och hjälpa så många medier som möjligt till att bli så pass bra så man kan ta sitt mediumcertifikat och hjälper dig därför gärna då du har egna frågor och funderingar om hur just du kan förbättra ditt arbete som medium. Att vara öppen för positiv feedback/kritik är viktigt för att få reda på vad man kan behöva att förändra på.

Det är viktigt att du finner någon form för att öva mellan gångerna du är här. En del elever kommer en gång per termin medan andra kommer två mediumkurser per termin för att snabba på resultaten, detta är helt upp till dig själv. Alla elever är inte intresserade av att at något mediumcertifikat men oavsett vad du själv önskar så är det det allra viktigaste din egen kvalitet som medium och att du själv mår bra i ditt arbete och din roll som medium. Om du är intresserad av att utveckla dig till en kvalitet där du kan ta ett mediumcertifikat vill vi gärna att du berättar detta redan första gången som du kommer hit så att vi kan hjälpa dig bättre.Lite om kursledaren Satyam Frank Hougen skrivet av en "opartisk" skribent:

Satyam Frank Hougen 

Ett mediums enda uppgift är att visa att det finns ett liv efter detta och kan göra det genom att lämna meddelande från dem vi kallar döda. Vanligtvis benämner man dessa döda och deras ”värld” för andar och andevärlden men Frank föredrar att använda engelskans spirits. Han har en gång fått frågan om han inte stör dessa spirits, om det inte vore bäst att låta dem ”vila i frid”? Men det är inte så att de störda, snarare tvärt om. De är envisa och pockar oavbrutet på uppmärksamhet och Frank har lärt sig att stänga av, att bara släppa fram dem ibland.

Frank Hougen är ovanlig på många sätt. Han är ung, bara drygt trettio, och upptäckte sin förmåga när han bara var 21 år vilket är ovanligt. Insikten kom som en blixt från en klar himmel och budskapen var så sanningsenliga att det har aldrig funnits några tvivel. Föreställningen om att det bara är speciellt utvalda som har någon form av medfödd förmåga att kommunicera med spirits dementerar Frank. Ingen människa är utvald och ingen utestängd, detta är något alla egentligen kan. Det är full möjligt att lära sig helt själv men oändligt mycket lättare om man får hjälp. Man kan jämföra det med att måla, alla kan hålla i en pensel men det går betydligt snabbare att bli bra om man får vägledning. Att bli ett medium är en sak men att hålla en medial demonstration med kanske 70 åhörare är en annan. Men det har ingenting med medial förmåga att göra utan snarare med personlighet. Alla vill helt enkelt inte stå i rampljuset på det sättet utan föredrar mindre grupper eller bara en besökare.

Frank är en av de aderton medier i Sverige som har certifikat från Ramsbergsgården. Det tog honom tre år och till det kommer besök hos andra medier för att söka sig fram till en arbetsmetod som passade. Hans arbetssätt skiljer sig något från andra mediers. Vid en medial demonstration går Frank direkt fram till den person han vill ge ett budskap och väntar tills meddelandet kommer, andra medier får budskapet först och får ibland lägga ner en hel del tid på att komma fram till vem som skall ha det. Vid en privatsittning vill ofta mediet ha en ”länk” till besökaren, ett smycke eller nycklar som hjälp. Frank använder ingenting sådant. Han kan också förmedla budskap via telefon och menar att det vanligtvis fungerar bättre. Det finns då ingen risk att besökaren distraherar eller ”styr” samtalet med minspel.

Det är fullt möjligt att få meddelanden om både sjukdom och död men Frank jobbar inte med den negativa sidan. Han ger förmedlar aldrig den typen av besked och inte heller varningar. Önskemålet är att människan skall växa som person, bli tryggare och må bra. Att sia in i framtiden ser han inte som speciellt fruktbart men det fungerar det också. Många människor vill ha konkreta svar på vardagliga problem och får det också, men det skall kanske inte betraktas som något utvecklande.

Spiritistiska föreningar är vanligtvis något som medium samarbetar med. Frank har dock upplevt att de många gånger har ramar liknande de konventionella samfund har och undviker dem. I vissa föreningar måste man ha en speciell livsåskådning och det tycker Frank illa om eftersom alla ramverk är av ondo.

Någon brist på arbete har inte Frank trots at han dragit ner på antalet mediala demonstrationer och privatsittningar. Han satsar istället på föreläsningar, mässor och egna kurser i mediumskap och retreat. Och det är inte frågan om de vanliga ”dra sig tillbaka”- kurserna eller kurser i personlig utveckling. Det handlar snarare om personlig avveckling. Målet är att skala bort den personlighet som vi kan anses förvärvad och försöka finna den nyans eller stråk av det allra innersta, vår ”grundpersonlighet”. Frank talar om ”mind” och ”no mind”. Min tolkning är att man kan översätta det hjälpligt med det ”medvetna” och ”undermedvetna”. Det medvetna jaget är förvärvat, den personligheten har vi byggt upp utifrån och den är påverkad av allt vi lärt. ”No mind” är det egna, medfödda som vi tryckt undan. Att leva i ”no mind” kan kanske mycket kort förklaras med att vi skall våga lita på vår intuition, våga lyssna inåt och lita på vårt innersta jag. Att våga gå bakom vårt intellekt.

En anledning till att jag sökt upp Frank är att han tillsammans med ett par goda vänner har köpt ett hus ungefär en mil från mitt. Huset skall fungera dels som en form av kollektivboende dels som kursgård. Det skall också finnas möjlighet för människor med alternativa behandlingsformer att hyra in sig och sin verksamhet. Huset är ett gammalt behandlingshem med många smårum och ett par stora samlingsrum, perfekt för den nya verksamheten. Förhoppningsvis skall den första kursen hållas i mars och det lär inte vara några problem att fylla den. Erfarenheter från andra kurser gör att Frank kan lova avgiften tillbaka till den som inte är nöjd.

(Denna text är skriven 2001 då Satyam precis hade startat Englagård, det stora kollektiva boendet avslutades 2004)

Läs mer om Satyam