Start
Uppåt
Retreat-LoveExplosion
Succékursen
Reteat-Loose Yourself
Ett Levande Liv
Meditationsretreat
Företagsintensiven
Överflöd & Inspiration
Passiva inkomster
Mediumkurs
Leva med Englar
Englahealing
Healingkurs
Transmediumskap
Förnimmelse av...
Översikt   Änglar, rökelse, statyer,
   lampor, presenter m.m.
  Besök vår webbshop!

 

 
 

 


Kursledare:
 


RETREAT - LOVE EXPLOSION
Från sökare till finnare! Englagårds klassiker!


Några ord från tidigare retreat-deltagare:Satyam Frank Hougen
Läs mer om honom
 


Retreat med Satyam Frank Hougen

Från den sekund då du funnit dig själv genom att uppleva det du är förändras ingenting, ändå blir ingenting sig likt. Många mystiker har beskrivit detta i skrifter och tal under tusentals år. I stunden av erkännandet av dig själv existerar inte illusionernas slöjor längre. Du finner något som du alltid har varit och alltid kommer att vara.

Englagårds retreats handlar om dig och om din möjlighet till ditt andliga uppvaknande. Det handlar om att vara närvarande och uppleva livet och uttrycka det vi är. Men detta handlar inte om utveckling, det handlar snarare om att minimera tiden du upplever dina tankar och det så kallade "egot" för att istället medvetet uppleva verkligheten. Det vi också behöver är en medvetenhet om vad vi egentligen är och inte är. Detta har vi inte funnit i dagens stress. Vi finner det heller inte mellan raderna av skuld och dåligt samvete för olika situationer och relationer. Vi behöver stanna upp och vara med oss själva i musiken, i tystnaden, i skrattet och i kärleken för att finna vägen till det fred och den känsla som vi längtar efter
 

Obs!! Under denna retreat får de som vill det även hjälp med att bearbeta besvikelser från nuet och dåtiden.

 
Vem lever du för egentligen?

Har du glömt bort dig själv?

Låt dig bli påmind!!  

Då många väljer att delta på vår "Retreat - Love Explosion" många gånger har vi för att skapa mer variation olika underteman flera gånger per år. Detta innebär att alla retreats har mest fokus på det egna uppvaknandet och fördjupning av detta men någon gång varje dag finns även övningar och föreläsningar i det undertema som erbjuds.

De fem olika underteman vi erbjuder är:

Ett fritt hjärta - Befrielse och förlåtelse
Vad innebär det att verkligen förlåta? Hur skulle ditt liv vara om du kunde med lätthet släppa situationer, händelser och personer som dagligen tynger dig? Att leva med ett fritt hjärta innebär att kunna se verkligheten som den verkligen är och förstå hur vi förgiftar våra egna liv med våra olika storys och vanor. Här kommer du kunna förändra detta för att istället på ett djupare plan komma i kontakt med kärleken till dig själv och andra människor.

Your True Colors! - Våga visa vem du är.
Få hjälp inför det nya året att ta plats i din egna sanna energi och kraft. Övervinn gamla rädslor och stå upp för dig själv och ditt liv! Det såkallade inre barnets största rädsla är för de allra flesta människor är detta: "Om jag verkligen visar vem jag är kommer jag att bli övergiven och ensam". Detta medför att vi redan som barn börjar att förändra och anpassa oss för att få mer uppskattning, kontroll, bekräftelse och kärlek. Kliv in i det nya och få tillit till texten i Cindy Laupers vackra ballad: "I see your true colors, and that´s why I love you."

Silence of Zen
Silence of Zen innehåller ett ökat fokus på tystnaden och stillheten inom oss alla. Hur låter det när en hand klappar? Välkommen till spännande föredrag och övningar i temat Silence of Zen. En möjlighet för dig att flytta ditt fokus från alla tankar och allt som du måste göra till upplevelsen av ditt hjärta istället och den inre frid som detta innebär!

Finn ditt inre livsändamål
För att veta vad man ska göra behöver vi känna och veta vem vi verkligen är och varför vi är här. Vad är din livsuppgift egentligen? Varför är du här? Själv var jag för några år sedan säker på att jag visste detta tills jag själv gick igenom de processer och övningar som detta tema erbjuder. Det är tid för oss alla att få uppleva våra inre visioner och drömmar och därigenom kunna nå ut till så många människor som möjligt för att ge dem inspiration och kraft till att göra detsamma.

Loose Yourself
Har får du  hjälp med att uppleva och se hur ditt liv skulle kunna vara när du släpper kontrollen för istället omfamna det som verkligen är du. Loose Yourself innebär att släppa alla illusoriska idéer och koncept om dig själv för att istället komma i kontakt med det som du verkligen är. Här kommer du utmanas till att verkligen släppa det som inte för dig framåt längre!


 Klicka här för att boka en retreat!

Till oss är det lätt att ta sig med bil då Englagård ligger nära E20.
Du kan även ta  tåget till Hallsberg så hämtar vi dig gratis där!
 


 Jag vill tacka livet … och allt levande för all den kärlek som ryms där. Tack från djupet av mitt hjärta för tiden här. Nu har jag äntligen förstått att ”hem, det är den stig jag vandrar” All kärlek,
Kenneth

När inget annat hjälper-
då vet jag! Tack!
-Ulrika

Det finns här så mycket kärlek, ljus och kraft… och det skönaste av allt en plats där allt får vara, finnas precis som det är. En plats där jag funnit hem igen till det som är nu. Med all min kärlek. Tack,
-Linda

Jag vill tacka livet … och allt levande för all den kärlek som ryms där. Tack från djupet av mitt hjärta för tiden här. Nu har jag äntligen förstått att ”hem, det är den stig jag vandrar” All kärlek,
Kenneth

Har tidigare sökt utåt för att åter få höra guds röst… I mitt hjärta hittade jag det jag sökte och
illusionen brast. Kärlek är allt som återstår. Till alla här på Englagård, må gud välsigna er!
- Maria, Västervik

Läs mer om hundratals av andra deltagares egna upplevelser i vår fina gästbok LÄS MER

 
Missa inte din möjlighet att gå med i Englagårds Årsprogram och få uppemot 40-60% rabatt!
 
Du tjänar mest på att gå med direkt! Läs mer 

 

 


 


 
Retreat - Love Explosion omfattas av:

Englagård TRYGGHETSGARANTI:
 
Är du mot all förmodan inte nöjd efter en retreat hos oss får du alla dina pengar tillbaka, vi ersätter även dina resekostnader!
 


 


UTBILDNINGSLÄNGD:
Retreat - Love Explosion
6, 4 eller 3 dagar
 
 

 


CD skivor med föredrag eller meditationer
i samma tema som denna retreat:
Skivorna kan du beställa i Englagårds webshop
Till webshoppen


 


Aktuella datum och priser för
Retreat-Love Explosion finner du i kalendariumet!

 

 

 Min galna kusin - En berättelse om ett uppvaknande.
Med Satyam Frank Hougen.

Berättelsen hjälper dig att fokusera på det som verkligen är du. Inspelad på Englagård dec. -02 under ett retreat. Den numera ganska välkända historien om din galna kusin.

Nu 155 kr (ord pris. 178 kr/st.)Barkbåtar eller misär - En berättelse om livets möjligheter

Med Satyam Frank Hougen.

En spännande och humoristisk resa genom livets trivialiteter där lyssnaren vägleds genom livets möjligheter till att uppleva lycka istället för misär. Du får nya insikter så att du själv kan se möjligheter för att omfamna livet istället för att kämpa emot det oundvikliga.

Nu 155 kr (ord pris. 178 kr/st.)Efterlängtad frihet - Satsang och sång med Satyam Frank Hou
gen

En insiktsfull och humoristisk resa där lyssnaren påminns om hur viktigt det är att följa sitt hjärta och våga förändra situationer som inte längre ger oss någon lycka. Spår 3 innerhåller fem låtar där Satyam sjunger och spelar gitarr bland annat hans låt ”My father”.

Nu 155 kr (ord pris. 178 kr/st.)

Till webshoppen


Förändringar:

Jag kunde höra mina andetag, allt var stilla,

Mitt hjärta bultade

Jag lämnade allt bakom mig och fortsatte att åka mot framtiden

Rutorna immade igen av rädslan, rädslan att finna.

Rädslan att känna, att känna för mycket.

Rädslan av att släppa allt som redan var utbränt.

Lågorna sparade ingenting, för inget ville dom spara

Själv hade jag nog sparat mera,  jag hade nog sparat allt som jag hade sparat på tidigare.

Med det hade jag fått behålla allt i alla fall,

 Men nu var det inte längre jag som valde.

Mitt intellekt hade till sist blivit överkörd

av den sanna känslan inom mig själv.

Ju mer jag tänkte på det,

kändes det som en smitningsolycka.

Ingen uppfattade bilens färg,

ingen ville se den,

 för alla hade redan sett tillräckligt.

Trots mina tidigare gigantiska inköp av materiella skydd var jag plötsligt helt oskyddad.

Det kändes som att hoppa bungy-jump från Eiffeltornet utan vare sig hjälm eller lina.

 I allt detta vilade min känsla tryggt, medan mitt intellekt befann sig i en djup neuros

Satyam © 99
 


Många har frågat mig hur jag orkar jobba så mycket, hur jag orkar med alla människor som jag möter, hur jag orkar bo på mitt eget center.

Jag känner att den bästa förklaringen till dessa frågor finner ni i följande dikt. Denna dikten beskriver hur jag upplever allt dag efter dag, år efter år:


"Det är värt vilket pris som helst att få se en slocknad blick lysa upp på nytt, att få se ett leende tändas hos den som tycktes ha glömt att le,
få se tillit vakna på nytt hos den som inte längre trodde på något
eller Någon."

Dom Helder Camara

Välkommen till en retreat på Englagård /Satyam Frank Hougen
 


 

På Englagård får du hjälp med att komma i kontakt med ditt egna inre ljus.  Detta hjälper dig att leva ett liv med en mycket större närvaro och fler dagar där du är i kontakt med stillhet och en inre frid.
I vår värld, i vårat land, i våran stad lever det människor som tänkt i många år på vilka förändringar de vill göra, för många av dem blir dessa förändringar aldrig av, inte nödvändigtvis på grund av vilka de är utan ofta på grund av att de saknar kraft och stöd.  Kom till oss och ge dig själv den kraft och det stöd som du behöver för att skapa det genombrott som du själv förtjänar! / Satyam Frank Hougen